Flying CXXVI 2011-01-02

Årets första Flying fokuserade på låtar från åren -68 och -78. Tittar man på låtlistan får man se att det var en mycket blandad kompott. Från Bellman-låtar med Hootenanny Singers till avantgarde-musik med John Lennon och Yoko Ono. Men så ska det vara i ett musikprogram som speglar allt som de artister och grupper som finns i galleriet har gjort från början och framåt. Allt kanske inte är så roligt att lyssna på, men har å andra sidan ett historiskt intresse.

Kvällens mest udda iakttagelse var nog annars att låten ”Thank You For The Music” med ABBA faktiskt var en B-sida på en singeln ”Eagle” som kom -78. Tänk att ha en sådan låt som B-sida. Skulle vilken artist i världen som helst ha velat haft.

Nästa vecka blir det låtar från åren -88, -98 och -08. Fram tills dess hoppas jag ni får en fin Trettondagshelg och en fin vecka.

Kenneth Thörnfeldt/Flying

Radio Eskilstuna 92.7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *