Flying XC 1964, 1971, 1981, 1991, 2001 13/12 -09

Kvällens Flying startade med Beatles’ julhälsning till sina fans 1964. Man pratade om den då nya filmen A Hard Days Night och om den bok John Lennon hade skrivit det året, In His Own Write. Man nojsade om detta och tackade sina fans för de skivor de hade köpt.

Ikväll firade vi också Göran Bror Benny Andersson. Hade är född den 16 december och fyller alltså 63 år på onsdag. Stort GRATTIS  säger vi ifrån Flying-redaktionen.

Både Benny, Björn, Agnetha och Anni-Frid fick bjuda på soloalster ikväll, dvs Björn i Hootenanny Singers och Benny i BAO (Benny Anderssons Orkester).

Vi fick också höra låtar med George Harrison (Bangladesh-konserten i Madison Square Garden, New York -71), Queen, The Who och Paul McCartney. Den sistnämnde både som soloartist och tillsammans med sin då, -71 nya grupp Wings. McCartney levererade också några låtar live i konstellationen Rochestra vid en välgörenhetskonsert för de nödlidande i dåvarande Kampuchea (numera Kambodja). Denna grupp bestod av delar av Wings, Rockpile, The Who och Led Zeppelin.

Nästa vecka är det fjärde advent och då blir det mycket julmusik i Flying gjorda av de grupper som finns med i programmets artistgalleri. Tills dess hoppas jag ni får en fin vecka och att ni lyssnar igen då.

Kenneth Thörnfeldt/Flying

Radio Eskilstuna 92.7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *