Flying LXXXII 1977, 1987, 1997, 2007 18/10 -09

I kvällens program blev det mycket 80-talsmusik. Men vi började 1977 och 10cc. Tre singlar blev släppta från deras album Deceptive Bends som gavs ut det året. Och dessa tre singlar hade b-sidor som jag spelade ikväll.

Graham Gouldman från 10cc och Andrew Gold från USA bildade bandet Wax i mitten av 80-talet. Från deras album American English hämtades två spår.

Godley & Creme som var medlemmar i 10cc gav ut flera album under 80-talet. 1987 remixade man två tidigare utgivna spår och la dessa på en singel. Denna spelade jag båda sidor av ikväll.

Lol Creme, den ena halva av Godley & Creme träffade en annan 80-talsmusiker för några år sedan. Trevor Horn med förflutet i The Buggles, Yes m fl bildade tillsammans med Lol Creme bandet The Producers. Dom skulle ha släppt ett album 2007. Detta har vi inte sett ännu av okänd anledning. Endast en singel finns att tillgå i dagsläget. ”Barking Up The Right Tree” heter den och spelades ikvällens program.

George Harrison gav ut albumet Cloud Nine 1987. Det blev det sista egna album han gav ut före sin död 2001. Han hade påbörjat ett nytt album. Detta färdigställdes av sonon Dhani och Jeff Lynne och gavs ut 2002. Från albumet Cloud Nine fick ni höra titelspåret och en låt  som heter ”That What It Takes”.

Paul McCartney har vartit flitig skivutgivare de senaste decennierna. 1997 kom albumet Flaming Pie ut. Därifrån hämtades en låt ikväll. Och från hans album Memory Almost Full från 2007 hämtades ett spår.

Pink Floyd utan Roger Waters gav ut albumet A Momentary Laps Of Reason -87. Därifrån fick ni höra två spår. Och Roger Waters gav ut soloalbumet Radio K.A.O.S. samma år. Han fick också framföra två låtar.

Benny Andersson har också varit flitig musikskapare alltsedan sextiotalet. 1987 gav han ut sitt första egna soloalbum, Klinga Mina Klockor. Där fanns bl a Orsa Spelmän, Tommy Körberg och Karin Glennmark. Samtliga dessa hördes i de två spår jag spelade.

Slutligen så fick John Fogerty vara med med två album. Det första var från 1997 och heter Blue Moon Swamp. Det andra kom 2007 och heter Revival. Två spår från det första, och ett från det andra albumet spelade jag denna kväll den 18 oktober 2009.

Nästa vecka blir det musik från -58, -68, och -88. Inget från 1978 beroende på att jag redan har spelat alla låtar från det året tidigare med de artister som utgör grunden för programmet Flying. Men dom kommer att spelas senare igen. Det kan ni vara säkra på.

Hoppas ni får en bra vecka. Och kom ihåg att ställa om klockorna på lördag. En timme BAKÅT. Vi får tillbaka den timme vi förlorade i våras. Vintertid alltså. Ha det bra tills dess.

Kenneth Thörnfeldt/Flying

Radio Eskilstuna 92.7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *