Flying LXXXI 1967, 1977, 1987 11/10 – 09

Kvällens Flying inleddes med ett spår från albumet Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band och The Beatles. Lucy O’Donnell Var klasskamrat till John Lennons son Julian. Denne hade ritat en teckning som han gav till sin far. John frågade vad den föreställde, varpå Julian svarade ”Lucy In The Sky With Diamonds”. Alltså inte LSD som alla trodde. Lucy O’Donnell gick bort i slutet av september endast 46 år gammal. Hon och Julian Lennon var fortfarande vänner in till hennes slut.

The Beatles fick leverera fler låtar från Sgt. Pepper ikväll. Låtar man inte hör så ofta nu för tiden. Bland annat ”Fixing A Hole”.

Ringo Starr gav ut ett album 1977 som fick namnet Ringo the 4th. Jag spelade flera låtar från det albumet ikväll, liksom den singelbaksida som finns endast på vinyl än idag ifrån ett av spåren som släpptes på singel det året.

Medlemmarna i ABBA släppte skivor i andra grupper innan ABBA bildades. Björn Ulvaeus i Hootenanny Singers och Benny Andersson i The Hep Stars. Jag spelade låtar från båda dessa grupper. Hep Stars hade börjat sjunga på svenska, vilket var mycket ovanligt i mitten på 60-talet. Dom hade två stycken svensktoppsettor. Den ena var från -67 och hette ”Mot okänt land”. Jag spelade den, liksom baksidan ”Någonting har hänt”.

Hootenanny Singers gjorde inspelningar med musik av både Evert Taube, Dan Andersson och Carl Mikael Bellman. Ikväll bjöd jag på några spår av den senare herren.

Agnetha Fältskog släppte tre album solo under 80-talet. Ikväll spelade jag några spår från albumet I Stand Alone som kom -87.

The Pink Floyd som dom hette först debuterade -67 med sitt första album The Piper At The Gates Of Dawn. De flesta låtarna var skrivna av bandets ledare Syd Barrett. Jag spelade några av dessa. Men även ett spår skrivet av Roger Waters. ”Take Up Thy Stethoscope And Walk” var den första låten han skrev för Pink Floyd.

The Beach Boys startade sin skivkarriär redan tidigt 60-tal. Men dom fortsatte att släppa album långt in på 80-talet. Ikväll spelade jag låtar från deras album Smiley Smile som kom -67 och Love You som kom -77.

Dennis Wilson, en av bröderna i The Beach Boys släppte sitt första (och enda album under hans livstid) 1977. Pacific Ocean Blue hette det och lät inte alls som Beach Boys. Jag spelade några spår från det albumet ikväll.

The Mindbenders slutligen var det band Eric Stewart började sin skivkarriär i. Han blev sedemera medlem i 10cc och nådde stora framgångar. Ikväll spelade jag låtar från albumet With Woman In Mind med The Mindbenders.

Nästa vecka blir det musik från åren -87, -97 och  -07 med fler artister än ikväll.

Hoppas ni har det bra tills dess. Och kommentera gärna låtvalet i programmet och kom också gärna med önskemål om låtar ni vill höra med Beatles, Beach Boys, ABBA, Queen, Creedence Clearwater Revival, Pink Floyd och 10cc.

Kenneth Thörnfeldt/Flying

Radio Eskilstuna 92.7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *