Flying LXXX 1986, 1996, 2006 4/10 -09

Kvällens program startade med Wax från -86. Gruppen som bestod av Andrew Gold och Graham Gouldman (tidigare 10cc) släppte sitt första album då. Två spår hämtades från detta, bland annat titelspåret, ”Magnetic Heaven”.

Paul McCartney har spelat in mycket musik själv sedan Beatles splittrades. Ikväll fick han framföra låtar från sitt album Press To Play, men även en låt han gjorde tillsammans med Allen Ginsberg, en poet från New York. Ett lustigt spår som hette ”The Ballad Of The Skeletons”.

John Fogerty, tidigare Creedence Clearwater Revival, släppte sitt album Eye Of The Zombie -86. Därifrån hämtades två spår. Men han fick också sjunga duett med dels Jerry Lee Lewis från -06, och med Carl Perkins från -96 i låtarna ”Travelin’ Band”, en Creedence-klassiker, och ”All Mamas Children”.

Freddie Mercury, sångaren i Queen avled i sviterna av AIDS -91. Fem år tidigare gjorde Queen sin sista världsturné i samband med släppandet av albumet A Kind Of Magic. Från det albumet kom två spår ikväll.

Frida (Anni-Frid egentligen) Lyngstad släppte sitt senaste album 1996. Detta producerades av Anders Glennmark, som också skrev alla låtarna. Han doade även på flera av dom. Frida sa i en intervju nyligen att hon numera inte har inspiration att göra ett nytt album. Det är synd. Hon skulle säkert kunna göra ett mycket bra sådant om bara lusten rann på henne. Men vi får ändå vara glada över det som finns att lyssna på ändå från hennes långa karriär.

Benny Andersson är fortfarande flitig musiker. Han har sitt BAO som han turnérar med på somrarna. Tillsammans med forne ABBA-kompisen Björn Ulvaeus tog dom med sig Helen Sjöholm och uppförde den engelska versionen av Kristina Från Duvemåla på Carnegie Hall i New York förra veckan med stående ovationer. Så därför var det passande att spela ett par spår från den svenska versionen från detta magnifika musikverk ikväll. Helen Sjöholm som också är sångerska i BAO fick framföra ”Duvemåla Hage” bland annat.

David Gilmour och Richard Wright turnerade tillsammans för två år sedan och spelade dels låtar från Gilmours senaste album, On An Island, men också låtar från Pink Floyds musikskatt. Ikväll spelade jag låtar från deras respektive soloalbum, Broken China – Richard Wright och On An Island – David Gilmour. Jag spelade även två live-spår. Ett där David Bowie fick framföra den första Pink Floyd-låten ”Arnold Layne”, skriven av Syd Barrett, frontman i tidiga Pink Floyd. Denne dog tyvärr i juli 2006.

Kevi Godley som fyller 64 år den 7 oktober spelade in sex låtar 2006 tillsammans med forne 10cc-kompisen Graham Gouldman. Dom kallade sig för GG/06, vilket naturligtvis stod för Godley och Gouldman, och att dom spelade in just – 06. Dessa låtar har endast lagts ut på internet där man kan köpa hem dom för en billig penning. Men två av låtarna har dykt upp förra året på ett samlingalbum med både 10cc, Wax, Godley & Creme med flera. Dessa två låtar spelade jag ikväll, dvs ”Beautiful Loser.Com” och ”Son Of Man”.

John Lennon var inte med i kvällens program. Han skulle ha fyllt 69 år nu på fredag den 9 oktober om han levat. Vi sänder en tanke till honom och till Yoko Ono och hans två söner, Julian och Sean.

The Beach Boys var inte med ikväll, men dom kommer med i nästa program nu på söndag.

Ha en trevlig vecka så kan ni ratta in denna kanal igen nästa söndag den 11 oktober.

Kenneth Thörnfeldt/Flying

Radio Eskilstuna 92.7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *