Flying XXIII 1978 29/6 -08 Program 3

Dagens program som var det sista om 1978 började med en födelsedagshyllning till Bruce Johnston som fyllde 63 år den 24 juni. Bruce ersatte Brian Wilson i Beach Boys när den senare inte orkade turnera längre av olika orsaker. Bruce fanns i gruppen mellan 1965-1971. Han hoppade av, men återkom 1978. Och är sedan dess fortfarande medlem i gruppen av det som nu finns kvar när bröderna Carl och Dennis Wilson har avlidit, Brian Wilson arbetar solo och Al Jardine fått sparken. Återstår då förutom Bruce Johnston även Mike Love. Dessa herrar turnerar runt och kör gamla hits idag på ålderns höst.

David Gilmour och Richard Wright bidrog med ytterligare spår från deras respektive soloalbum. Richard Wright hade en låt som hette Pink’s song, vilket var passande då det kommande Pink Floyd-albumet The Wall blev film där huvudpersonen hette Pink, spelad av Bob Geldof.

Ringo Starr fick leverera ytterligare låtar från hans sista 70-talsalbum Bad Boy. Bland annat låten A man like me, vilket är samma låt han gjorde till sound-tracket Scouse the Mouse. Där hette låten A mouse like me.

Paul McCartney och Wings fick en jättehit 1978 med låten With a little luck. Etta på Billboardlistan. Dom fick även spela låten Famous groupies, vilket avslöjade vad dessa personer sysslar med.

John Lennon gjorde inget album detta år heller. Därför fick han bidra med två live-låtar från Madison Square Garden 1974 tillsammans med Elton John. Det var sista gången John Lennon stod på scen och sjöng live. Det visste han naturligtvis inte om vid detta tillfälle. Han blev ju skjuten till döds 1980.

10cc fortsatte att bidra med låtar från sitt album Bloody Tourists. Bland annat låten From Rochdale to Ocho Rios, vilket fick tankarna till paraplydrinkar, en molnfri himmel och långa sandstränder.

Slutligen fick Queen lämna några låtar från albumet Jazz. Bland annat hiten Don’t stop me now som fick avsluta kvällens program.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *