Flying XXII 1978 22/6 -08 Program 2

Dagens program fortsatte att botanisera i 1978. Låtarna var hämtade från samma album som föregående program.

En av de låtar som spelades med 10cc, Last night, är skriven av Graham Gouldman och Rick Fenn. Den senare kom med i gruppen 1977, och gjorde senare, 1985, ett album ihop med trummisen i Pink Floyd, Nick Mason. Det heter Profiles, och kommer att spelas senare i programserien.

ABBAs enda låt i dagens program är unik på så sätt att det är det enda inspelade bidraget av ABBA som dom inte skrivit själva. Medleyt som finns angivet i låtlistan fanns först bara som en singelbaksida på hiten Summer night city.

Godley & Creme visade igen lekfullhet i deras sätt att göra låtar. Förmodligen mycket inspirerade av Frank Zappa.

Beach Boys gjorde en del covers 1978. Bl a Peggy Sue av Buddy Holly blev en hit för dom.

Ringo Starr gjorde även han en hel del covers. Bl a Where did our love go. Den gamla Supremes-hiten från sextiotalet.

Queen bidrog bl a med en av sina hitar, Bicycle race, där man hade en liten symfoni på ringklockor.

Wings bestod endast av tre medlemmar när albumet London town släpptes. Förutom makarna McCartney så var det Denny Laine. Han skrev bl a Children children ihop med Paul, och han stod för sånginsatsen på den.

Tre spår till var också hämtade från soloalbumen av Richard Wright respektive David Gilmour. Båda är ju medlemmar i Pink Floyd och ska komma till Stockholm den 26 augusti för att mottaga 2008 års Polarpris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *