Flying XXI 1978 15/6 -08 Program 1

I dagens program presenterade jag de första soloskivorna med Richard Wright och David Gilmour. Det gjordes ingen platta det här året med Pink Floyd, varför dessa medlemmar passade på att göra egna skivor. Richard Wright’s skiva heter Wet Dream, och är i dagsläget mycket svår att få tag på. Därför är det extra roligt att Flying kan spela den. Däremot är David Gilmour’s första soloskiva nyligen återutgiven.

Vill också passa på att uppmana alla Pink Floyd-fans att höra av sig till denna blogg. Flying kommer att sända ett Pink Floyd-special söndagen den 24 augusti,  två dagar innan Polarprisutdelningen. Har du minnen, intryck eller annat intressant om denna grupp du vill bidra med så hör av dig. Tanken är att du kanske kan vara med på telefon eller personligen i studion denna söndag då vi firar Pink Floyd.

George Harrison släppte inget nytt detta år. Men han gjorde en hyllningslåt till VDn för Warner Brothers, Mo Oster. Han var en av George bästa vänner ända till slutet. George skrev låten Mo, som sedan endast kom ut som en promo- skiva. Flying har den också, vilket är en bedrift.

Födelsedagsbarn denna vecka är inga mindre än Sir Paul McCartney och Brian Wilson. Båda fyller 66 år. Paul den 18 juni och Brian den 20. Det skiljer sålunda bara två dagar mellan dessa personer som påverkat den västerländska musikkulturen enormt.

ABBA släppte inget album detta år, utan endast en singel. Summer night city heter den och spelades givetvis i dagens program. Baksidan på denna singel presenteras i nästa program och är intressant, eftersom det är den enda låt ABBA släppt dom inte skrivit själva.

Queen släppte albumet Jazz, vilket inleddes med ett spår där Freddie Mercury sjunger på arabiska. Mustapha heter den låten.

10cc kom med albumet Bloody Tourist’s med megahiten Dreadlock holiday bland annat.

Slutligen kom Ringo Starr med ett album kallat Bad Boy. Det blev det sista han släppte på 70-talet och blev en kommersiell flop. Från att ha legat etta på hitlistorna efter Beatles brytning, fick Ringo allt svårare att få till bra låtar i slutet av decenniet sedan han bytt skivbolag. Han kom inte att göra många skivor under 80-talet heller, men har repat mod under de sista tio åren och kommer med en ny platta regelbundet numera ungefär vartannat år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *