Flying XIX 1977 1/6 -08 Program 2. Gäst “Mr Sixties” Rolf Hammarlund

I dagens Flying hade vi mycket fint främmande. Vi hade lyckats få hit ”Mr Sixties”, Rolf Hammarlund. Han är Eskilstuna-bo, men jobbar för SVT i Norrköping. Han har gjort den mycket hyllade serien om pop- och rockmusikerna från 1960-talet. Ett stort arbete som han berättade om. Många resor till USA och England för att göra intervjuer med många av de berömda storheterna blev det. Från Bee Gees till Paul McCartney, Beach Boys m fl. Jättekul och intressant att få höra hur han gick tillväga och hur alla dessa artister ställde sig när han bad om intervjuer. Nästan alla ställde upp gratis. Så än en gång. Ett STORT TACK till ROLF HAMMARLUND.

Före och under intervjun spelades musik från 60-talet. Detta var naturligtvis ett undantag för att passa till dagens gäst.

Musiken efter intervjun var från 1977. Vi fortsatte att lyssna på Ringo Starr i två tappningar. dels hans album Ringo the 4th. Dels sound-tracket Scouse the Mouse. Det sistnämnda var till en tecknad film som aldrig nådde biograferna.

ABBA, Pink Floyd, Beach Boys, Queen och 10cc bidrog med låtar från samma album som spelades förra veckan. Godley & Creme gästades av jazzsångerskan Sarah Vaughn i låten Lost Weekend, vilket var fantastiskt att höra. En kvinna med en underbar röst.

Slutligen kan tilläggas att från live-albumet Wings over America hörde vi Denny Laine spela Moody Blues-låten Go Now. Denny Laine har ju ett förflutet från den gruppen. Även Linda McCartney fick framföra en cover som släpptes efter hennes bortgång 1998.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *