Info

Radio Eskilstuna når ut till ca 150 000 människor i nordvästra mälardalen via etern och webbradio. Vi är en lokal radiostation som satsar på lokala nyheter, reportage, sport, evenemang och intervjuer med nationella och internationella artister, politiker och kändisar.

På dagtid spelar vi den senaste musiken varvat med artistintervjuer, reportage, lokala nyheter och musiknyheter. Kvällar och veckoslut har vi olika specialprogram med olika musikteman, musikstilar på olika språk.

Vi sänder direkt från olika lokala arrangemang till exempel kommunfullmäktige, olika kulturella begivenheter och idrottsarrangemang.

Vi driver medvetet positiva attitydpåverkande frågor om rasism, våld och droger, kulturell mångfald m.m samt främjar Eskilstuna som musikstad genom att spela, intervjua och göra reportage med kommunens olika musikgrupper och musikstilar.

Radio Eskilstuna är en del av öppna kanalen i Eskilstuna som innefattar Radio, TV, Webb och Sociala medier, vilket ger oss en bred massmedial verksamhet.. Vi är också en del av  KFUM-föreningen i Eskilstuna.

Via vår webbradio når vi ut till hela världen.


Vår historia

Närradion startade i Eskilstuna den 9 augusti 1979 och då var ett 30-tal föreningar med.

KFUM var med redan från starten men Pingstkyrkan dominerade på 80-talet. I början av 90-talet drev arbetarrörelsen genom Radio FME en omfattande verksamhet. Det var genom Radio FME 92.7 blev ett begrepp för många eskilstunabor.

I september 1994 var det bara KFUM-föreningarna och pingstkyrkan som var sändande föreningar.

Våren 1996 sände enbart KFUM och samtidigt skaffade vi oss en egen sändare som sitter i Vilsta Vattentorn.

Från våren 1997 kom fler föreningar åter med. Ungefär samtidigt profilerade vi oss tydligare som hela Eskilstunas radio under namnet Radio Eskilstuna 92.7.


Kontakta oss

Radio Eskilstuna 92.7
Kriebsensgatan 13
632 20 Eskilstuna
tel: 016-133060, 016-130456
Email: post@radioeskilstuna.se