Vi från Tv- och Radio Eskilstuna önskar alla en Glad Påsk

Play

Påskveckan inleddes i Söndags med Palmsöndagen för att sedan efterföljas av Blå-Måndagen och Vit-Tisdag som följs av Dymmels-Onsdag som blir till Skärtorsdag, Långfredag osv.

TV-Eskilstuna tog en sväng på stan för att ställa lite påskfrågor till Eskilstunaborna. Trots Blå-Måndag och Vit-Tisdag så tycker de flesta som blir tillfrågade att gul är den dominerande påskfärgen.

De allra flesta gillar påsken och påskmaten, det blir mycket ägg och sill. Det blir även lamm, lax och en hel del godis i de olika påskäggen som delas ut till framförallt barnen.

Traditionen med att måla ägg lever kvar hos de flesta barnfamiljer och att ungarna klär ut sig till påskkäringar och går runt för att tigga godis.

Förr var allmogen väldigt rädda för att onda makter var i farten bl a så trodde man att alla trollpackor flög på sina kvastar till Blåkulla för att där festa runt med självaste Djävulen.

De flesta firar sk traditionell påsk där maten  och festandet står i centrum det finns dock en del svenskar som fortfarande firar den religiösa aspekten av påsken och går till kyrkan.

Vi från Tv- och radio Eskilstuna önskar alla en Glad Påsk !

Ansvarig Utgivare och VD Ragnar Smittberg
Stationschef på TV-Eskilstuna Anna Maria Lindqvist Arrue
Nyhetschef: Tomas Wíden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *