Världsmiljödagen 2013

Play

Världsmiljödagen firas i år på fyra platser runt om i Eskilstuna.
Årets tema i firandet, som äger rum nu på onsdag, är mat, smak och samtal.

I Eskilstuna firas detta med att kockarna Patrik Andersson och Stina Enkell dukar upp med en rätt som möjligen kan bli ny landskapsrätt.

– Tanken är att skapa en rätt där vi kan ta till vara hela råvaran, säger Patrik Andersson som tillsammans med en arbetsgrupp lagt ned mängder med tid och inspiration.

Nu är den klar, och rätten med bland annat panerad miljöcertifierad torsk och kumminbröd har provlagats tre gånger, och testats på en de unga matgästerna på Odlarskolans förskola, som gjort tummen upp, säger han.

– Målet är att vi ska minska matsvinnet och samtidigt bolla idéer om hur vi kan förbättra våra vanor, säger projektledaren Astrid Stockenberg.

Årets ”Världsmiljödagen” infaller alltså nu på onsdag.

I år firar man alltså Världsmiljödagen under temat ”mat”. Kom och smaka, inspireras och få miljösmarta tips om vår mat så att vi kan minska svinnet och äta hållbart! säger Eskilstuna Kommun.

Platser och tider för Världsmiljödagen är:

  • Lagersberg – Borgmästargatan 8, 15.00-18.00
  • Skogsängen – Mötesplats Söder, 14.00-16.00
  • Stadshuset – Fullmäktigesalen, 17.00-20.00
  • Årby – Årby M, 15.00-18.00

Och klockan halv sex på kvällen så spelar ingen mindre än Moneybrother/Anders Wendin i Stadshuset. Konserten är gratis och ingår som en programpunkt i firandet av Världsmiljödagen, nu på onsdag alltså

– Vi är väldigt nöjda över att Moneybrother kan uppträda på Världsmiljödagen i Eskilstuna. Musik är en viktig del av innehållet i programmet och Moneybrother är en artist som engagerar sig för miljön, säger Astrid Stockenberg, projektledare för Världsmiljödagen.

(I inslaget hör vi Astrid Stockenberg projektledare för Världsmiljödagen i Eskilstuna samt programledare Tomas Widén)

Läs mer på Eskilstuna Kommuns hemsida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *