Världens Varor – en fairtradeshop i Eskilstuna

Världens Varor – en fairtradeshop i Eskilstuna

Play

I förra veckan beättade vi att Sverige och Eskilstuna har satt världsrekord i att fika rättvist, och Eskilstuna såg till att hamna på den totala topplistan och knep fjärdeplatsen med 36 700 fikadeltagare. Därmed blev Eskilstuna den kommun som arrangerat den största kommunfikan någonsin.

Det var många i Eskilstuna som antog den världsomspännande utmaningen Fairtrade Challenge den 18 oktober. Allmänheten bjöds på rättvist fika på bl a Fristadstorget. Caféer, handlare och näringsidkare erbjöd fairtrademärkta produkter, och privatpersoner och föreningar ordnade egna fikapauser. På kommunkoncernens arbetsplatser erbjöds fairtrademärkt kaffe, te, choklad, smoothies eller bananer till medarbetare, elever och brukare. – Ett stort tack till alla som bidragit till detta rekord och till att fler fått upp ögonen för arbetsförhållandena världen över. Vi kan stolt konstatera att Eskilstuna tar ansvar för en rättvisare värld, sa utvecklingsdirektör, Tryggve Lundh, i förra veckan.

Den här veckan har vi på Radio Eskilstuna varit och besökt butiken “Världens Varor” – en fairtradeshop i Eskilstuna. Och där träffade vi butiksägaren Pernilla Isaksson.

(I inslaget hör vi butiksägare Pernilla Isaksson och programledare Tomas Widén)

Besök Världens Varors hemsida

Besök Världens Varor på Facebook

Foto: Anne-Lie Pettersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *