TV Eskilstuna var på RIX FM festivalen

TV Eskilstuna var på RIX FM festivalen

Play

I Fredags, 15 juni gästades Eskilstuna av RIX FM festival på Strömsholmen och där det bjöds på uppträdanden av Eric Saade, Tone Damli, Broken Door, Agnes, Robin Stjernberg och Frida Amundsen.

Konserten startade kl 18.30 och var gratis för alla som ville närvara.

Det var fullt av folk, främst förhoppningsfulla ungdomar, TV-Eskilstuna var där och intervjuade först Robin Stjernberg som kom tvåa i Idol. Han har efter den framgången kommit igång med att skriva och spela sina egna låtar. Robin tycker att det bästa som finns är att vara artist för att man har möjlighet att påverka och beröra säger han.

Därefter var det Titti Schultz, presentatör från RIX FM. Deras turné har varit igång i 12 år och hon säger att de har en trogen lyssnarkår och den fylls på hela tiden vilket är roligt, tycker hon. Så det här är en fest som de kan dela med lyssnarna och det är därför de är noga med att det är gratis att komma dit och hon säger att de är glada att några av Sveriges absolut främsta artister vill vara med dem på somrarna.

Sen så var det Agnes som tidigare vunnit Idol. Hon trivs med allt det kreativa som det innebär att vara artist. Hennes musik handlar om allt mellan himmel och jord som har med ens liv att göra och vänder sig till alla, säger hon.

Så blev det Ola Lustigs, programledare för RIX FM, tur. Han säger att deras filosofi är att vända sig till alla. Han har tidigare sysslat med att sjunga Mora träskcovers samt jobbat som skid- och surf lärare. RIX Fms budskap till allmänheten är att göra vardagen lite roligare, han vill helt enkelt få folk på bättre humör och må bättre, om de lyckas med det känner han sig nöjd med sig själv, säger han.

Frida Amundsen från Norge var även hon en av dem som blev intervjuade och hon berättade på glättig norska att hon också vänder sig till så många som möjligt, helst alla. Även hon tycker det är underbart att vara artist och gillar att publiken gillar henne och det hon gör.

Festivalchefen Anna Isberg, ansvarig för det hela fick chansen att svara på några frågor och hon är tacksam för alla superduktiga kollegor och kamrater som är med på turnén. Det är roligt att få träffa så otroligt mycket människor runt om i hela Sverige och att de sprider så mycket glädje säger hon.

Tobias Östlund och Pier Schmid, duon från Broken Door blev även de utfrågade och svarade att deras musik är en mix mellan lite rock och pop samt eget. De bildades för fyra år sen och har precis släppt sin debutplatta och de älskar musik säger de.

Skribent: Lars Jonsson.
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue
Foto: Twana Sabah

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *