Tips på aktiviter under sportlovetsveckan

Play

I Sverige har sportlovet sitt ursprung i de så kallade koksloven som infördes 1940 för att spara på uppvärmningen av skolorna.

I vårt land Sverige varar sportlovet i en vecka under februari eller mars, beroende på vart i riket man bor.

Kommunerna brukar ordna med aktiviteter för barn och ungdomar under sportlovet.

I Eskilstuna har bl a Vattenpalatset sportlovsvecka med olika aktiviteter, som t ex livräddning, märkestagning och på Torsdag provdykning från 12 år.

De som vill kan ju med fördel ta sig till Vilstabacken för att susa med vindens hastighet ner för Vilstabacken. Annars kan man ta en runda på längdskidorna i något av spåren i Vilstaskogen. De mindre barnen eller för den som så önskar, kan ju alltid åka pulka i pulkabacken som ligger strax intill skidbacken.

Skridskor kan man åka på Mälaren eller på isstadion och i ishallen.

Den som vill vara inomhus kan alltid besöka Munktellarenan och ägna sig åt löpning eller friidrott. Det finns ju också en minigolfbana och andra aktiviteter såsom bågskytte mm.

Stenby gård har sportlovsaktiviteter hela veckan, mellan kl. 8.00 – 16.00. Måndag, Onsdag och Fredag så har man djurinriktning och Tisdag samt Torsdag så är det pyssel och bak.

På Eskilstuna stadsmuseum kan man under Torsdagen 21 februari, mellan kl. 13.00 – 14.30 Prova på att smida sin egen krok under handledning av kunnig smed.

Balsta musikslott erbjuder musiklov, Måndag – Torsdag från kl. 13.00. Då kan den musikintresserade komma dit och prova på att spela olika instrument. De har även olika aktiviteter från kl. 16.00 Måndag – Torsdag som till exempel: Spela samba på slagverk, Måndag. Sjung och spela in karaoke-låtar, Tisdag.

TV-Eskilstuna var på stan och frågade några människor vad de skulle göra på sportlovet eller vad de gjorde förr i tiden, om de var i den åldern och det kan ni se på den lokala kanalen framöver.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *