Tidningen Qx bjöd på Smygläsning i Såstaholm

Tidningen Qx bjöd på Smygläsning i Såstaholm

Play

Tidningen QX hade bjudit in både kända och okända personer till Såstaholm Hotell och konferens, Tisdagen 26 mars för att smygläsa  deras senaste nummer där omslaget pryds av ingen mindre än favoritprogramledaren Gina Derawi.

Anders Öhrman, chefredaktör för tidningen QX var där och har jobbat på QX sedan 1995. QX är en gaytidning och QX står för Queer Xtra. Anders har varit invigningstalare på Spring pride-festivalen i Eskilstuna men under kvällen har de sin smygläsning och fira på så sätt sitt senaste nummer av tidningen. Såstaholm bjuder på drinkar och snittar och eftersom man har inredningstema i tidningen så håller man till i en inredningsbutik.

Man har sådana här tillställningar 6-7 gånger om året när man släpper sin tidning. Anders tycker att de som är rädda för att ”komma ut” skall göra det under Spring pride, det gjorde han själv hemma i Örebro men strax därefter flyttade han till Stockholm och han säger att de verkliga hjältarna är de som stannar i sin hemstad och står för att de är homo.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Anders Wik
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *