Tapas, kultur och Cabaret Berlin I Barcelona

Tapas, kultur och Cabaret Berlin I Barcelona

Play

Anna Maria Lindqvist Arrue besökte Barcelona den gångna helgen 4-6 maj. Där träffade hon en ung man, Per från Sverige som slagit ner sina bopålar i den spanska metropolen. Per kom till Barcelona i februari 2010 och en månad senare i mars hade han flyttat dit. Han upplever Barcelonaborna som mycket mer öppna och tillmötesgående än i Sverige och han känner sig både mer avslappnad och lycklig där säger han. Man har både tillgång till storstadslivets nöjen och strandlivets dito i den kosmopolitiska storstaden. Kulturlivet i Barcelona är berömt bl a finns Gaudimuséet och byggnader samt en park som Gaudi skapat. Maten i staden består till största delen av tapas och paella plus att Barcelona är multikulturellt allt som finns kan du få där säger Per.

Senare befinner sig Amy på en klubb som heter Cabaret Berlin och träffar där föreståndaren Victor López Ferrer som säger att inträdet är 15 euro och för de som står på vip-listan 10 euro.

Cabaret Berlin kan definieras som musik, teater, performance, magi, humor, cirkus cabarét, mode, konst och multimedia … någon konstnärlig disciplin har ingen plats på denna plats.

Dekorationen går i renaste cabarétstil med stoppade, röda soffor, rokokolampor, sammetsgardiner och speglar överallt. En sensuell atmosfär som rör sig mellan konst, trend och exklusiv lyx. Denna lokal erbjuder en unik frisk fläkt i Barcelonanatten med lokala evenemang, konserthall och liveframträdanden. Allt med en distinkt personlighet och modernism som inte tidigare setts i staden.

Skribent: Lars Jonsson
Teknik: Tomas Widèn
Journalist: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *