Storschlaget, backstage med Eskilstuna Revyn

Play

Eskilstunarevyns föreställning var abonnerad av Företagarna på Torsdagskvällen 17 januari och teamet från TV-Eskilstuna var även de där för att bevaka föreställningen och ett av de nummer som drog flest applåder var en parodi på Sverigedemokraterna.

Det gjordes några intervjuer innan föreställningen och först ut var det Andreas Zetterberg och han berättar att de två timmarna innan föreställningen kommer det att vara ett väldigt spring och oftast hinner man inte byta om i logen utan får byta kläder vid sidan av scenen, de flesta har ett tiotal byten under en föreställning. Ensemblen består av tio personer och därtill fem tekniker. Man träffas två timmar innan föreställningen för att kolla att allt är som det skall och för att sminka sig samt sjunga upp och fem minuter innan man skall upp på scen träffas man i en loge för att genomföra en hemlig peppningsritual.

Sedan var det Sonny Nilsson som var med och startade det hela en för 24 år sedan.

Tillsammans med Andreas Zetterberg driver han revyn och drivkraften att fortsätta är att glädja andra. Man vet aldrig vilka nummer som kommer att slå, för en del nummer som man tror på kanske inte publiken uppskattar lika mycket som man förväntade sig och vice versa. Premiären på nyårsafton var en succé, folk stod upp i bänkarna och applåderade, det var härligt säger Sonny Nilsson.

Hanna Luhanko Ehrlund är både koreograf och aktör har varit med två år på scenen och tycker att det är mycket roligt. Annars så driver hon en egen dansskola så hon kan sin sak. I år är det första året med dansare på Eskilstuna-revyn och det ger ju mer utfyllnad på scen, vilket är enbart positivt.

Kristina Nilsson och Kerstin Ilar arbetar backstage där de spelar en viktig roll, under våren och sommaren ägnar man sig åt planering av hur föreställningen skall se ut. Sedan under hösten är det deras roll att sätta ihop kostym åt alla medverkande. Det blir mycket spring i butiker bl a Myrorna där de gör många fynd, plus att de har en fantastisk sömmerska som heter Johanna. De letar även rekvisita som man kan ha nytta av under föreställningen. Under själva föreställnings perioden jobbar de som scenarbetare bl a och har fortfarande  ansvaret för kläder och peruker. Men tidigare har de båda varit med uppe på scenen, men de tröttnade på att byta kläder på sig själva, så nu gör de det åt andra i stället och som man kan se så utför de ett strålande jobb.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Zahi Aziz
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *