Stödföreningen Viola överlämnar ljudböcker till Kultur- & Fritidsförvaltningen samt Arbetsmarknads- & Familjeförvaltningen

Play

Stödföreningen Viola överlämnade nu i veckan ljudböcker till kommunens verksamheter, kultur- och fritidsförvaltningen och arbetsmarknads- och familjeförvaltningen. Mottagare var Mona Kanaan, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Marie Svensson, ordförande i arbetsmarknads- och familjenämnden.

Det hela skedde på Mötesplats Underhund i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna

Från stödföreningen Viola medverkade Siw Jansson, Kerstin Svensson och Lisbeth Svedlind.

Stödföreningen Viola driver sedan 2006 en uppsökande verksamhet i Eskilstunas stora bostadsområden. Där arbetar föreningen helt på ideell basis med att ge stöd och hjälp till kvinnor och unga flickor som lever under komplicerade familjeförhållanden. De skapar möjligheter för kvinnor att träffas i lokaler i det egna bostadsområdet där de får en chans att umgås och knyta kontakter i trygghet utanför familje- och släktsfären. Inom Violas verksamhet ryms också studiecirklar i samarbete med ABF, nätverksträffar samt hjälp i kvinnornas kontakter med myndigheter.

(I inslaget hör vi Mona Kanaan, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Eskilstuna samt Lisbeth Svedlind från stödföreningen Viola. Reporter: Agneta Dahlgren.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *