Staffan Hedberg gör debut som författare

Staffan Hedberg gör debut som författare

Play

Tv- och Radio Eskilstuna hade besök av författaren Staffan Hedberg. Staffan arbetar på statens energienhet när han inte skriver böcker. Han har skrivit en bok som heter Kommandokusinerna, eventuellt skall det bli en bokserie om boken blir populär. Det är hans första bok och den handlar om de två modiga och påhittiga kusinerna Sandy och Simon. De två kusinerna bildar en liten kommandogrupp som kommer att kallas kommandokusinerna och tar itu med brottsligheten som härjar på den ö som de tillbringar sitt sommarlov på.

Målgruppen som boken vänder sig till, är från 7 till 11 år ungefär och den vänder sig till både killar och tjejer. Staffan läser ett stycke ur boken för lyssnarna och tittarna och det låter spännande.

Boken är illustrerad av Carolina Ståhlberg.

Staffan var förra veckan och höll ett föredrag om vikten av att läsa samt gav lite tips om hur man skriver en bok, på Lövängsskolan i Västerås, för eleverna där.

Det är bra om man skriver om ett ämne som man verkligen gillar och sedan kan man göra en synopsis, vilket innebär att man har koll på vad boken kommer att handla om  i början, mitten och slutet.

Så gå till biblioteket och låna Kommandokusinerna och bedöm själva om det skall skrivas en fortsättning, vilket det säkert kommer att bli.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *