Springpride Eskilstuna 2013

Springpride Eskilstuna 2013

Play

Denna vecka så går Springpride-festivalen i Eskilstuna av stapeln. Tv-Eskilstuna var nere på stan och frågade folk vad de tyckte. Som vanligt tyckte folk olika, vissa tyckte det skulle bli roligt, då framförallt med paraden men även med de olika aktiviteterna som t ex gaybowling och utomhusbio vid Kloster kyrka. Det fanns givetvis de som inte var det minsta intresserade också.

Niklas Frykman (FP) var gäst hos Radio Eskilstuna och han tänker delta i Springpridefestivalen som går av stapeln den här veckan och han hoppas på bra väder för alla de som kommer att vara med. Han tar dock ej på sig någon fjäderboa utan nöjer sig med folkparti-t-shirt.

Marie Svensson (S) ordförande i arbetsmarknads- och familjenämnden tycker att Springpride är ett viktigt arrangemang och kommer även hon att delta.

Åsa Kullgren ordförande i landstingsstyrelsen säger att framförallt socialdemokraterna i landstinget har varit väldigt drivande när det gäller HBT – personers rättigheter inom vården. Landstinget håller på att HBT – certifiera sina verksamheter säger Åsa Kullgren. Hon kommer även att vara med och springa runt med en regnbågsflagga samtidigt som hon företräder landstinget.

Marie Lindsjö, säljare på Comfort Hotel i Eskilstuna har i dagarna ansvaret för Springpride-samarbetet och Comfort Hotel är sponsor till Springpride. De bidrar bl a med logipriset, de har satt upp bättre logipriser för Springpride. De har också sett till så att det är fri tillgång till konferenslokalen för de föreläsare som kommer under festivalen.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *