Soul-Children-körer bjuder på dans

Play

S:t Eskilskyrkan i Eskilstuna har en barn- och ungdomskör som ingår i Soul Children. Soul Childrenkörer finns både i Norge och Sverige. I Norge finns ett hundratal körer.

Teamet från Tv-Eskilstuna gjorde ett besök i S:t Eskilskyrkan för att lyssna på ungdomarna och göra ett par korta intervjuer.

Gry Kaijankoski initiativtagare till Soul Childrenkören i Eskilstuna säger att de sjunger modern kristen musik.

De äldre gänget 10-17 år, är 15 stycken och det yngre 6-9 år är 12 stycken.

Misha Marumbu är en av ungdomarna som sjunger i kören och hon vill bli skådespelare och musiker när hon blir stor.

Ellen Eriksson som är 13 år går i musikklass men hon tycker att det är så roligt att sjunga så hon vill gärna sjunga och dansa utanför skolan också. Hon låter även Tv-teamet få ett smakprov på lite skönsång.

En som också är med i Soul Children är Evelin Stephen som trivs med gemenskapen och framförallt gillar att sjunga och dansa. De sjunger på både engelska och svenska och Evelin vill bli läkare i framtiden säger hon.

Enda killen i gruppen Noel Stephen är 11 år och han tycker som de andra om att sjunga och dansa. Han går kontinuerligt i kyrkan och förutom Soul Children så spelar han basket och umgås med vänner på fritiden.

10-åriga Saron Woldu säger att hon är bra på att sjunga och dansa. Hon vet inte vad hon vill bli när hon blir stor ännu, men hon tycker mycket om att dansa discodans säger hon.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *