Radiopratare Greta Wassertheil firar Jul i Australien

Radiopratare Greta Wassertheil firar Jul i Australien

Play

Greta Wassertheil engelsklärare och medarbetare på Radio Eskilstuna kommer ursprungligen från Australien, men har bott i Sverige sedan 1995, blev intervjuad av TV-Eskilstuna i Fredags 23 november. Hon skall inom en snar framtid åka tillbaka till Australien, där hon skall tillbringa sju månader i sträck och för det har hon tagit ett sabbatsår.

Greta har ett radioprogram på Radio Eskilstuna som heter Down Under Up Here och ett av syftena med programmet är att visa att Sverige också är multikulturellt och man diskuterar identitet och kulturella möten. Greta har alltid en gäst med i sina program och den gästen får välja musik som man sedan spelar i radioprogrammet.

Medan hon är borta på andra sidan jordklotet så kan det bli några elever från S:t Eskils gymnasium som tar över hennes radioprogram. De kommer att få fria händer och det ända kravet som de har på sig är att de skall sända på engelska.

Greta tipsar om en ö som heter Kangaro island som ligger i södra Australien nära Adelaide och det är inte många som hittar dit men där finns i alla fall kängurur, koalor, pingviner, sälar och emuer att beskåda. Utanför Sydney finns ett område som heter Blue Mountins som är nationalpark och det är också väl värt ett besök.

Nu kommer hon lagom till jul att besöka sitt forna hemland och eftersom det är sommar i Australien när det är jul så blir det ofta grillfest, utomhus och då äter man mycket lamm som ej är lika vanligt här i Sverige. Hon lovar att skicka reportage och film från sin Australienresa hem till TV- och Radio Eskilstuna.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna-Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *