Räddningschefen påpekar farorna som kan förekomma inför Jul

Räddningschefen påpekar farorna som kan förekomma inför Jul

Play

Chefen för Eskilstunas räddningstjänst Ove Thörn var gäst på TV- och Radio Eskilstuna. Han berättade om den kommande julen och vad man kan behöva tänka på inför den. Som t ex att inte lämna brinnande ljus och eventuellt ha halkskydd på skorna.

Ove har varit räddningschef i Eskilstuna kommun i snart 13 år, men har en sammanlagd arbetstid på räddningstjänsten i 32 år.

Räddningstjänsten har under de senaste dagarnas snöoväder fått vara behjälpliga åt hemtjänsten så att de kunnat komma ut till äldre människor som bott så till att man ej kunnat komma fram med egna bilar.

Räddningschefen påpekar också att man bör vara varsam med levande ljus och uppmärksam på spisplattorna när nu så mycket julmat skall tillredas. Det är framåt tredje advent som bränderna brukar komma när ljusen brunnit ner en bit i stakarna. Ej heller bör man ställa ljus på Tv:n.

Se upp, bör man också göra med sängrökning som fortfarande ställer till med en del bränder. Brandvarnare bör finnas i varje hem och nu är det dags att kolla batterierna.

Ove Thörn kommer att fira Jul med familjen med mat och Julklappar

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Programledare: Tomas Widén
Reporter: Anna-Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *