Polisens presstalesman Fredrik Wallén talar om trygghet i Eskilstuna

Polisens presstalesman Fredrik Wallén talar om trygghet i Eskilstuna

Play

Polisens presstalesman i Sörmland, Fredrik Wallén besökte Tv-och Radio Eskilstuna för att prata om säkerhetsfrågor och hur man kan öka tryggheten i länet.

Fredrik säger att skall man prata i generella termer så är Eskilstuna en trygg stad att leva i.

Trots den senaste tidens turbulens i den kriminella världen i staden så har den generella tryggheten ökat i Sörmland och Eskilstuna visar polisens lokala trygghetsundersökningar.

Säkerhet för Fredrik Wallén innebär att man skall känna sig trygg att gå ut i den stad man lever i under dygnets alla timmar, man skall löpa så liten risk som möjligt att utsättas för brott och andra faror. Även att ha pengar till mat och husrum i morgon innebär trygghet.

Polisen samarbetar med Eskilstuna kommun för att hitta vägar att förmå unga människor som kan finnas i riskzonen för att dras in i nätverkskriminalitet, att inte hamna där och på så vis förebygga brott.

Angående den pågående vapenamnestin så är polisens förhoppning att få bort så många illegala vapen som möjligt från samhället. Man har trots att man inte är halvvägs in i amnestin fått in närmare 200 vapen i hela Sörmland och det är väldigt positivt.

Fredrik Wallén är stolt över att vara polis och tillika stolt över att det finns så många bra och yrkeskunniga poliser att ha till kollegor.

Avslutningsvis säger han att Eskilstuna är i huvudsak en bra stad.

Det finns inte mer kriminalitet än i andra motsvarande städer och polisen försöker göra allt vad de kan för att stävja den kriminalitet som finns och det är en trygghet i sig.

Skribent: Lars Jonsson
Foto:Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *