Pantresan

Pantresan

Play

Tv-teamet från Tv-Eskilstuna gjorde ett besök på Årbyskolan i Eskilstuna. Det var angående att klass 3 A på skolan vunnit årets miljötävling ”Pantresan”. Det var i hård konkurrens med hundratals klasser runt om i landet som de kammade hem förstapriset med sin musikvideo ”Det är pantat att inte panta”. Nu ser klass 3 A fram emot en välförtjänt klassresa som skall ske under våren.

Juryns motivering löd :

sitt välproducerade bidrag lyckas årets vinnare sätta vårt “pantland” i skön gungning.
Med ett budskap som förklarar varför det är pantat att inte panta så råder det inga tvivel – Att återvinna är en hit!

Linnéa Staffas är klassföreståndare i 3A. Det var när hon var på en mässa som hette Skolforum som hon fick syn på en monter som handlade om att panta och den hade anknytning till Tv-kampanjen ”Pantamera”. Där fanns material om tävlingen som hon tog med sig till sin klass.

Återvinning tjänar ju hela samhället och miljön på.

Viktoria Kalmeborg som är elev i klass 3A berättar att tävlingen gick ut på vem som kunde komma upp med bäst bidrag och i deras fall så var det en rapplåt. Alla i klassen var mer eller mindre delaktiga i skapandet av deras musikvideo. Viktoria pantar en hel del själv säger hon.

Rozelinda Gorgis Moshi säger att hela familjen pantar och att det är viktigt med återvinning för miljön. Båda flickorna bjuder på ett smakprov ur låten och sjunger en stump.

Benjamin Patay tycker att man skall panta för att kunna hålla miljön så ren och fin som möjligt och syftet med tävlingen var att lära folk att panta så mycket som möjligt. Han brukar även säga till folk som smutsar ner.

Sahar Muhammad Amin Sami tyckte det var roligt att sjunga och det blev inte mindre roligt när de vann 20 000 kronor som de skall åka på klassresa till Boda Borg för.

Det var Hampus Becker Mangard som kom på låten och att det skulle vara rappmusik. Ebba Ringström var också med, hon både dansade och sjöng.

Vi önskar dem en rolig klassresa till Boda Borg.

Skribent: Lars JonssonFoto: Zahi AzizReporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *