Öppna hjärtat – Ny secondhand-butik i Eskilstuna

Play

På Libergsgatan 2, skall det öppnas en ny second hand-butik som kommer att heta Öppna hjärtat. Ordföranden i styrelsen för Kfum och Öppna hjärtatbutiken i Eskilstuna, Ragnar Smittberg. Han berättar att i Skåne finns det redan ett antal Öppna hjärtatbutiker och bakom dem står Barnmissionen som samlar in medel för att hjälpa barn i olika länder. Kfum har börjat ett samarbete med dem och samarbetar även med företaget Dynama som jobbar med långtidsarbetslösa. Tillsammans står de tre bakom second hand-butiken i Eskilstuna.

Man slår upp portarna den 2 mars så folk kan komma och fynda samtidigt som en del av inkomsterna går till välgörande ändamål.

För Öppna hjärtats, i Eskilstuna, del kommer hälften av pengarna av överskottet att gå till entreprenörsutveckling i Afrika via Barnmissionen, en fjärdedel skall gå till Kfum:s ungdomsverksamhet i Eskilstuna. Den återstående fjärdedelen skall gå till entreprenörsutveckling i Eskilstuna, som Dynama leder för långtidsarbetslösa.

Robert Karlsson, projektledare för Öppna hjärtat säger att man kan komma direkt till lagret på Libersg. 2 och skänka saker eller också om man har tunga saker typ möbler så kan man ring på 016-13 38 33 för att boka en hämtning. Det kommer även att finnas ett café som man kan inta förfriskningar i.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *