Nyby Torshälla Ridklubb hotas av nerläggning

Nyby Torshälla Ridklubb hotas av nerläggning

Play

Nyby Torshälla Ridklubb har fått avslag på sin ansökan om att få behålla sitt stallfritids på grund av att de ej kan behålla den anställda fritidsledaren som skall ta hand om de yngsta ridskole-eleverna.

Lotta Löfstrand gästade Radio Eskilstuna på Onsdagen 24 oktober och berättar om att man drivit stallfritids för Torshällas barn och unga sedan fem år tillbaka.

Stallfritids fritidsledare har finansierats de senaste tre åren av Torshälla stads nämnd, innan dess så fick man bidrag från Idrottslyftet men den kvoten är fylld. Nu så har man beslutat att inte finansiera denna verksamhet längre. Så från och med januari 2013 kommer inte stallfritids att finnas kvar som det ser ut idag. NTRK har inte möjlighet att finansiera stallfritids själva för barnen betalar ingenting för att vara där, det är en förmån för dem att kunna tillbringa sin fritid där.

Det handlar om drygt 200 000 kr på ett år för att kunna finansiera lönen till deras fritidsledare.

Barnen som går på stallfritids är från förskoleklass upp till mellanstadiet.

Visionen hos NTRK är att vara en framgångsrik förebild i allt man företar sig och att kunna erbjuda Torshällas barn och unga en trygg, säker fritid, där man också har möjlighet att umgås med djur, inte bara hästar. Det är ca 75 barn som kommer i veckan och som har möjlighet att umgås med kaniner och kycklingar, man kommer även att ha en liten zoo-skola.

Lotta poängterar att andra kommuner bl a Stockholms stad finansierar fritidsledare på sina ridskolor, vidare säger hon att detta är på grund av att man ser hur man investerar i framtiden på de unga. Att umgås med djur är fostrande och tränar även de ungas empati, så vi får hoppas för våra barns bästa att den här verksamheten kommer att så småningom bli en permanent del i Torshälla och Eskilstuna. Man når också så många barn och unga som kanske inte annars hade haft möjlighet att kunna komma till ridskolan säger Lotta Löfstrand.

(I inslaget hör vi Nyby Torshälla Ridklubbs ridskolechef, Lotta Löfstrand samt reportrarna Anna Maria Lindqvist Arrue & Tomas Widén)

Besök Nyby Torshälla Ridklubbs hemsida

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Zahi Aziz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *