Nu börjar bygget av den nya Stadskällarbron i Torshälla

Play

Nu på onsdag börjar arbetet med att riva Stadskällarbron i centrala Torshälla. Det för att sedan bygga en helt ny bro som blir mer trafiksäker och funktionell samt förskönad och smyckad i passande stil till omgivningen. Arbetet beräknas vara färdigt i januari 2014.

Stadskällarbron behöver åtgärdas då analyser visar att den är uttjänt och därför kommer den nuvarande bron att rivas och en helt ny bro att byggas.

Bron kommer att förskönas, bli mer trafiksäker och funktionell då den kommer att bli bredare och utrustas med en ordentlig gång- och cykelbana.

Den nya Stadskällarbron kommer även att få en uppfräschning rent utseendemässigt i form av smidesstaket i gammeldags stil och helt ny belysning, både uppe på bron samt effektbelysning under bron och mot vattnet.

(I inslaget hör vi Magnus Arreflod, ordf. i Torshälla Stads Nämnd, Christina Klang, förvaltningschef på Torshälla Stad, Fredrik Åhslund, arbetschef på PEAB, några Torshällabor samt reporter Anders Wik och programledare Tomas Widén)

Stadskällarbron stängs nu av helt för trafik från och med nu på onsdag. All typ av trafik hänvisas i stället till alternativa vägar. Den nya bron beräknas stå färdig i januari 2014.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *