Novemberkåsan 2012

Novemberkåsan 2012

Play

Den 1-2 december 2012 avgörs Novemberkåsan i Eskilstuna med start och målgång i Gröndal. Dagsetapp kl 09:00, Nattetapp kl 17:00.

Vi bjöd ner Mikael Johansson (Ordförande i SMK Södermanland), Tomas Holmberg, (Vice Ordförande) och Thomas Eriksson (seniorförare för SMK Södermanland) som ställer upp för första gången i tävlingen för en pratstund inför Novemberkåsan 2012.

Specialsträckorna i årets tävling är sammanlagt ca 21 mil och förarna kör 1 varv på dags-etappen och 2 varv på natt-etappen. Total längd med specialprov och transportsträckor är ca 30 mil.

Kåsabussen

Kåsabussarna kommer att cirkulera med ca 30 minuters intervaller mellan centrala Eskilstuna och de olika sträckorna. Allt för att du som åskådare enkelt ska kunna åka till den sträcka du vill följa. Kåsabussar kommer att starta lördag morgon i centrala Eskilstuna med ett antal stopp på vägen ut till tävlingsområdet och fortsätta att cirkulera långt in på söndag natt/morgon.

Har du möjlighet så undvik att ta bilen. Tävlingsområdet kan komma att innebära köer och eventuellt även parkeringssvårigheter.

Kommer du från annan ort kanske du till och med kan ta tåget till Eskilstuna?

Novemberkåsan är av många ansedd som den tuffaste endurotävlingen i världen, med segertid på över åtta timmar, mestadels i lera, kyla och totalt mörker. Att delta är stort, att komma i mål är en prestation, att segra en bragd.

“Kåsan” är en unik och traditionsfylld tävling som varje år byter arrangör och ort. SMK Södermanland har i år fått äran att arrangera tävlingen för 5:e gången sedan 1928. Årets tävlingen avgörs i skogarna väster om Eskilstuna och startar lördag morgon 1/12 på Gröndals motorstadion. Det är den 87:e tävlingen sedan starten 1915.

(Tomas Widén och Lars-Erik Larsson intervjuar)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *