Nils Sjöldin var på Beatles i Sporthallen 1963

Play

Nils Sjöldin berättar om Tisdagen 29 oktober 1963 när han var i Sporthallen för att se världens största musikfenomen The Beatles som var den sista konserten på deras allra första utlandsturné.

Beatles besök 50-årsjubilerar

Strömstedt, Schaffer, talkshow och mycket annat står på menyn när The Beatles Eskilstunaspelningar firar 50.

Den 29 oktober i höst är det alltså 50 år sedan The Beatles uppträdde i Sporthallen i Eskilstuna. Peter Torsén och Rolf Hammarlund har sedan ett år tillbaka jobbat med att skapa ett tredagars-jubileum kring Liverpool-bandets besök i Eskilstuna. Först ut i programmet är Eskilstuna musikskola som fredagen den 25 oktober håller en gratiskonsert med Beatlesmusik i Konserthallen.

– På lördagen har vi sedan en Beatles-galamiddag på Elite Stadshotellet. Vi har tänkt lägga upp det som en talkshow där vi varvar minnen men musik från Trio mé Bumba – som ju spelade samma kväll som The Beatles – Olle Nilsson som är med i Liverpool som är ett tributeband till Beatles, radiolegenden Klas Burling… och så kommer Sven Strömberg och berättar om varför han sågade Beatles i sin recension från den kvällen, berättar Peter.

På själva jubileumsdatumet, den 29 oktober, blir det sedan en rejäl konsertkväll i Sporthallen med ett varierat uppbåd av artister med Niklas Strömstedt, Janne Schaffer, Trio mé Bumba och Mersey Beatles som toppnamn.

(i inlaget hör ni Nils Sjöldin, Mattias Bodén och Lars-Erik Larsson – inlägget postades först den 10:e Oktober)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *