Niklas Frykman har lämnat sina uppdrag i personalutskottet

Niklas Frykman har lämnat sina uppdrag i personalutskottet

Play

Folkpartiets gruppledare i Eskilstuna, Niklas Frykman var gäst på Radio Eskilstuna. Han har gått ut med att han skall hoppa av sitt uppdrag i personalutskottet på grund av att ordföranden i personalutskottet Mikael Edlund inte vill göra det. Anledningen är att Niklas tycker att Mikael Edlund misskött sig gravt i arvodeshistorien som rullades upp för ett tag sedan. Edlund bär ansvaret för att elva personer blivit anklagade för att ha tagit ut arvoden felaktigt och nu har Niklas Frykman och Jari Puustinen (M) lämnat sina uppdrag i personalutskottet.

Att Niklas valde att verka inom folkpartiet beror dels på ideologin. Han har alltid ansett sig vara liberal och att folkpartiet tycker precis likadant som han själv. Men han tyckte dock att de inte fick fram sina åsikter och därför valde han att gå med för att kunna föra fram budskapet. Han är heltidspolitiker sedan sex år tillbaka men innan dess så har han haft ett riktigt jobb.

När det gäller integrationspolitik så vill han avskaffa den som ett eget område. Det han strävar efter är att hela samhället skall vara uppbyggt på ett sådant sätt att det fungerar för alla människor, oavsett om man är född i Sverige eller någon annanstans. Sedan behövs det vissa specifika saker, precis när en människa kommer till Sverige, som t ex svenskundervisning och någon form av introduktion till arbetsmarknaden. Men i princip så skall det vara så lite som möjligt som är riktat mot invandrare och i övrigt så skall vi försöka bygga samhället på ett sådant sätt att alla får en ärlig chans på arbetsmarknaden och i utbildning.

Niklas anser också att hårdare straff leder till minskad brottslighet men det är viktigt att påpeka att det inte är hela lösningen.

När det gäller gängkriminaliteten i Eskilstuna så anser han att det bästa botemedlet är att mota Olle i grind, dvs att hindra nyrekrytering genom att fånga upp de potentiella gängmedlemmar innan de hinner hamna i grövre brottslighet.

Regeringen har sänkt skatten flera gånger för pensionärer och det tycker Niklas Frykman är bra och han vill verka för ytterligare skattesänkningar för pensionärer. Själv kan han tänka sig att jobba tills han blir 75 för han gillar inte att vara passiv säger han avslutningsvis.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *