Niklas Frykman gruppledare för folkpartiet vill sänka skatten

Niklas Frykman gruppledare för folkpartiet vill sänka skatten

Play

Niklas Frykman, gruppledare för folkpartiet i Eskilstuna gästade Radio Eskilstuna angående att alliansen vill sänka skatten för Eskilstunaborna. Han säger att de anser att det är nödvändigt att skattetrycket sjunker i kommunen.

Under de senaste tio åren har skatten ökat med hela ca 1.70 kr. Han säger att det också skiljer ca 20 000 kr. för en normal inkomstfamilj att bo i Eskilstuna jämfört med Stockholm.

Man har inte kommit fram till hur mycket skatten skall sänkas än, men Niklas tror att det kommer bli mer än 5 öre.

Vi har en väldigt hög skatt i Eskilstuna och det kan vara rimligt att ha relativt hög skatt om det är så att vi får ut en bra välfärd av det.

Men välfärden i Eskilstuna är inte så bra att det motiverar skattetrycket. Skatten påverkar ju även om folk vill flytta hit och om företag vill etablera sig här. I förlängningen tror han att det skadar Eskilstuna att ligga så mycket högre än t ex Västerås och Stockholm, säger han.

Niklas tänker delta i Springpridefestivalen som går av stapeln den här veckan och han hoppas på bra väder för alla de som kommer att vara med. Han tar dock ej på sig någon fjäderboa utan nöjer sig med folkparti-t-shirt.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *