Missing people i Sörmland

Play

Missing people hade ett möte på Clarion Hotel i Eskilstuna. Tv-Eskilstuna var där för att lyssna och ställa några frågor.

Rolf Atterling, operativ chef hos Missing people i Örebro berättar lite om Missing peoples verksamhet.

Han har sedan flera år tillbaka varit engagerad i försvinnanden inom polisen, där han varit med och hjälpt till att söka efter försvunna personer.

Föreningen startade 12 januari 2012 och har närmare 700 personer som är med i skallgångsregistret. Man samarbetar främst med polisen och hundar är väldigt viktiga när man gör eftersök på folk, säger Rolf Atterling.

Magnus Idebro, operativ chef för Missing people i Sörmland säger att vara operativ chef, innebär att man är ansvarig under skallgångarna. Det som fått honom att jobba med Missing people är känslan av att man gör nytta. Efter att polisen fått in en anmälan på någon försvunnen så är det anhörigas sak att höra av sig till Missing people som gör en bedömning av vilka åtgärder som skall sättas in, säger han.

Åsa Roos, administrativ chef för Sörmland säger att uppmärksamheten i media varit positivt för Missing people. Då folk blivit medvetna om organisationens existens och kunnat söka sig dit för att bli medlemmar. När det gäller material så skulle de behöva fick- och pannlampor, om någon kan bidra är de tacksamma. För att kontakta Missing people så går man in på deras hemsida.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Zahi Aziz
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *