Missing People hade styrelsemöte i KFUMs lokaler i Eskilstuna

Missing People hade styrelsemöte i KFUMs lokaler i Eskilstuna

Play

Organisationen Missing People hade styrelsemöte i KFUMs lokaler i Eskilstuna och TV-Eskilstuna passade på att göra några intervjuer.

Åsa Roos administrativ chef för Missing people i Sörmland, som sitter med i styrelsen berättar att organisationen har funnits i Sörmland sedan augusti, september i år och i Sverige sedan januari 2012.

Missing People letar efter försvunna personer och då är det anhöriga som kontaktar dem efter att personen är anmäld försvunnen. Styrelsen kollar med två anhöriga för godkännande om de skall efterlysa personen i första hand, sedan skallgång. Givetvis måste man ha ett godkännande av polisen också.

Det som driver Åsa, är att jobba med detta är att hjälpa de anhöriga eftersom hon själv skulle vara väldigt tacksam om hon fick hjälp om någon av hennes anhöriga skulle vara försvunnen.

I Sörmland så har man i nuläget strax över 400 medlemmar och man kan anmäla sitt intresse på deras hemsida, som frivillig till skallgång. Missing people drivs helt ideellt.

Operativ chef för Sörmlandsavdelningen är Lea Andersson och hon hon säger att Missing people är svenskt och startades i Göteborg i januari 2012 och har nu spridit sig till resten av landet.

Hon är med av samma anledning som Åsa Roos och hon uppmanar sörmlänningarna att gå med och ställa upp när behov uppstår.

Man kan om man är intresserad hitta dem på deras hemsida, missingpeople.se, säger Lea Andersson.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Programledare: Tomas Widén
Reporter: Anna-Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *