Mentor Sverige etablerar sig i Eskilstuna

Play

Eskilstuna Kommun inleder nu ett samarbete med Mentor Sverige.

Det är Ung Fritid inom kommunen som inlett ett samarbete med Mentor Sverige Ungdomar i åldern 13 till 17 år kommer att erbjudas möjlighet att delta i ett 12 månader långt mentorprogram.

Verksamheten syftar till att stärka ungas självkänsla och framtidstro genom en vuxen förebild. Mentorerna är vanliga vuxna, över 20 år, som vill engagera sig för en ungdom.

-Vi ser att det saknas broar mellan unga och vuxna, och att många ungdomar saknar en vuxen att tala med. I mentorprogrammet får man en extra vuxen att prata med och inspireras av. Det får unga att växa och utvecklas. Vi hoppas på många mentorer, det säger Louise Forsberg, regionkoordinator för Mentor i Eskilstuna.

Mentorskapet är ett strukturerat program som sträcker sig över 12 månader och som består av regelbundna träffar mellan en ungdom och en vuxen. Fika, plugga och besöka mentorns arbetsplats, ja det är vanliga aktiviteter.

-Allt fler ungdomar vill ha en egen mentor, och vi vill att så många som möjligt ska få en chans till det. Våra undersökningar visar att 87 % av de ungdomar som deltagit i mentorprogrammet upplever att det gett ökat självkänsla, det säger Karin Jordås, Generalsekreterare på Mentor Sverige.

Mentorerna väljs ut genom bland annat intervjuer och kvinnor matchas med tjejer och killar får en manlig mentor.

Mentor Sverige är en ideell organisation med visionen att alla ungdomar ska få växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt.

(I inslaget hör vi Karin Jordås, Generalsekreterare på Mentor Sverige, samt reporter Harry Risku)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *