Massor av Tennis

Massor av Tennis

Play

TV-Eskilstuna gjorde ett kort besök i Eskilstuna tennishall, TK hobby under Måndagsförmiddagen 26 april.

Där träffade vi Ivan Talajie som säger att där finns det allt från tennisskola till tävlingsjuniorer. Han började tennisskolan när han endast var fyra år.

Under påskveckan kommer det finnas aktiviteter för de yngre, medan han själv kommer att befinna sig i Malmö för att tävla. Ivans förebild är Roger Federer och han drömmer om att i framtiden kunna leva på tennis, om det inte skulle fungera så ska han plugga internationell marknadsföring på högskolan.

Kevin Sjöholm använder också en stor del av sin tid till att träna i tennishallen och det som driver honom är att han en vacker dag ska bli tennisproffs och kunna försörja sig på den. Han tränar tennis inklusive fys 20 timmar i veckan, så han är på god väg. Även han har Roger Federer som förebild.

Sen mötte vi Petri Pannula som har jobbat på TK hobby i två och ett halvt år. Han är uppväxt med tennis och har spelat sen tioårsåldern samt arbetat som ledare sen femton år tillbaka. De har under påskveckan nybörjarträning för både unga och vuxna, de har även övernattningsläger för ungdomar. Han har ingen särskild förebild utan säger att han helt enkelt älskar sporten.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo karp
Journalist: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *