Martin Roos huvudföreläsare på Företagarnas event i Eskilstuna

Play

Företagarnas evenemang på Science Park i Eskilstuna “Tillsammans är vi starka” hade Martin Roos, ny vd för Eskilstuna Marknadsföring som huvudföreläsare på kvällen 20 augusti.

Ragnar Smittberg, Företagarnas ordförande, hälsade alla välkomna till kvällens event.

Evert Johansson, en av styrelseledamöterna för Företagarna och egen företagare, fick några frågor av TV-Eskilstunas reporter.Där framgick det att han ursprungligen är hälsing men sörmlänning sedan 1966 och känner sig därför väl förankrad i detta landskap. Han är tekniker i grunden, så har han läst ekonomi och han fick förmånen att bli företagare 1996. Lika roligt när det går bra för företaget, lika jobbigt är det, när det går dåligt.Men det är en stor frihet att vara företagare, säger han. Samverkan ger styrka och kraft och man kan förbättra sig lokalt genom ökat samarbete mellan t ex kommun och företagare.

Sasan Shaba Haloya, affärsutvecklare på Mälardalens högskola, jobbar med att hjälpa unga med att starta företag. Han sitter även med i Företagarnas styrelse och hans roll under kvällen är att hjälpa till med eventet med att bl.a. bjuda in medlemmar och andra gäster, som får komma dit för att tycka till. Sasan hoppas att kvällen skall inspirera andra till, hur man kan uppnå ett bättre företagsklimat.

Annika Löfgren, som driver företagen Kreo och Sisters in business är också med på eventet. Hon berättar att Kreo går ut på att hjälpa folk att tänka i nya banor. Hon jobbar med innovations- och företagsutveckling. Att hon är där beror på att hon är nyfiken på att höra vad Företagarna har för strategi inför framtiden och för att kunna hjälpa bolag likt hennes egna, att växa. Hon är beredd att tillföra egna idéer till organisationen. Hon deltog i ”medlemsgruppen” i en av de olika Workshops som de hade under kvällen.

Medverkade gjorde också Cilla Krantz, vice ordförande för Företagarna Eskilstuna. Hon var nöjd med kvällens möte och sa att man ville lyssna av sina medlemmar för att få höra vad de tycker, hur man skall jobba och vad man skall fokusera på lokalt. Man har även diskuterat samverkan med andra nätverk i Eskilstuna. Cilla Krantz gillar att Företagarna finns på tre nivåer: på Riksplan, regionalt plan och lokalt plan. När man jobbar med samma frågor på alla nivåer, blir det”starkare”, säger hon.

Ann-Christine Lindahl, företagsmarknadschef på Sparbanken Rekarne, var även hon på plats och pratade om nätverk och om att stärka företagsklimatet.

Det var på det hela taget en givande kväll med god mat med smaker från Medelhavet, som cateringföretaget Peperonico stod för.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *