Maria (V) Och Lotta (KD) talar om Framtida arbetsmarknadspolitiks rapport

Play

Det var presskonferens 8 februari på stadshuset i Eskilstuna, angående samverkan centralt i den framtida arbetsmarknadspolitiken.

TV-Eskilstuna var där för att ställa några frågor om detta.

Lotta Jonsson, gruppledare för kristdemokraterna i Eskilstuna och Maria Forsberg (V), ordförande i  den arbetsmarknadspolitiska beredningen var där.

Lotta Jonsson har varit politiskt aktiv sedan hon var 20 år i kommunen.

Hon driver frågor när det gäller arbetsmarknadssituationen och sociala frågor, speciellt när det gäller barn och ungdomars uppväxtvillkor.  Arbetsmarknadspolitik handlar ju även om det eftersom det är viktigt att deras föräldrar har ett arbete för att kunna försörja sin familj, säger hon.

Maria Forsberg har varit politiskt aktiv i 7 år, hon har suttit i arbetsmarknads och familjenämnden tidigare och idag jobbar hon med vuxenfrågor. Hon är även ordförande i vänsterpartiet.

Lotta Jonsson säger att man kommit en bit på väg när det gäller arbetsmarknadsinsatser och man satsar också på att utveckla kommunens ungdomsinsatser, bl a vill man utveckla prao-verksamheten. Hon nämner även projektet ”Ung entreprenör” som går ut på att lära unga om egen företagsverksamhet, vilket varit lyckat hittills. Det är några av de delar som de vill att kommunen skall driva.

Man behöver inrätta någon form av arbetsmarknadsforum i kommunen, där kommunledningen tar ett större ansvar. Dels för att kunna samverka internt, men också utåt med näringsliv och andra delar. Arbetsmarknadspolitik är en väldigt bred fråga så man måste förstå att det måste finnas en helhetsdel, säger Maria Forsberg.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *