Maria Omar Ali pratar om Bazar business school

Play

Projekt Bazar, består av två delprojekt, dels ett marknadsprojekt som skall drivas av entreprenörer som kommer att erbjuda varor från respektive hemländer i olika butiker samt restauranger och kommer att vara kommersiellt fristående.

Dels, Bazar business school där eleverna utbildas i ekonomi och sådant som hör entreprenörskap till. Man har även entreprenörskap i form av t ex hushållsnära tjänster.

TV-Eskisltuna var i deras lokaler för att göra några intervjuer med några av deltagarna.

Den som först blev intervjuad var Maria Omar Ali och hon har startat ett företag som erbjuder hushållsnära tjänster och lokalvård.

Hon säger att hon har fått allt stöd som hon behövde från Bazar business school. Hon har kommit igång och har flera kunder, så det ser lovande ut.

Benar Adamat projektassistent, säger att hon hoppas att man kommit så långt att folk skall kunna julhandla till julen 2013.

Tillväxtverket och kommunen delfinansierar, Bazar Marknadsplats och Bazar business school, delfinansieras av EFS.

Lokalen till Bazar Marknadsplats kommer att ligga centralt och kommer att meddelas så fort avtalet är klart med fastighetsägaren.

Styliani Safari Åbom från Grekland och Tünde Simo från Ungern är två deltagare i projekt Bazar och de har planer på att starta en kombinerad butik med matvaror från både Ungern och Grekland.

Det blir originalvaror som t ex olivolja, feta, ungerska korvar, kryddor mm.

Båda två har passionen för det, så det är bara att se fram emot när Bazaren slår upp portarna.

En annan av deltagarna, Hayat Teimouri har tänkt att öppna en klädbutik som säljer islamiska kläder och böcker på världens alla språk.

En brasiliansk butik är vad Leslie Hagman från Brasilien tänker öppna.

Där tänker hon saluföra brasilianska och portugisiska varor. Det blir olika varor, men mest mat. Hon har bott i Sverige i 20 år och har märkt att de senaste fem åren så har suget ökat efter sådana varor, då fler har flyttat hit från både Brasilien och Portugal. Hon säger att hon lärt sig mycket på Bazar business school och att lärarna är mycket tålmodig och kunniga.

Reporter: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *