Maria Chergui talar om Jämställdhetspriset i Eskilstuna

Play

I Fredags 7 september så hade man anordnat en presskonferens på biliotekstorget och den handlade om att jämställdhetspriset och ett hedersomnämnande ska delas ut i november.

Medverkade gjorde Maria Chergui kommunalråd vänsterpartiet och ordförande i jämställdhetsutskottet, Cecilia Boström, kommunstrateg inom jämställdhet och mångfald och Anna Lindén, sekreterare åt jämställdhetsutskottet.

Jämställdhetspriset kommer att delas ut på bemötandekonferensen på Mälardalens högskola och det är ett återkommande arrangemang där man samlar ihop föreläsare under två dagar i Västerås och Eskilstuna. I år handlar det om mångfald och jämställdhet samtidigt som man har fokus på hbt-frågan och då är det ett bra tillfälle att dela ut jämställdhetspriset.

Vem som helst är fri att nominera till jämställdhetspriset och priset ska gå till någon person, organisation eller något företag i Eskilstuna som har gjort något bra för jämställdheten och det är jämställdhetsutskottet som utser vinnaren av priset som är på 10 000 kr.

Det är stor spridning på de som blir nominerade och det är det man vill.

Förra årets pristagare Sara Ismael Hassan som jobbar för den somaliska solidaritetsföreningen har jobbat för att sprida kunskap om kvinnors rättigheter. Linden hockey fick priset för några år sedan för att man breddat sporten för fler kvinnor.

Sen delas det ut ett hedersomnämnande till en aktör inom kommunkoncernen som har gjort en insats för jämställdheten.

Eskilstuna kommun är en av de kommuner som jobbar bäst i riket när det gäller jämställdhetsfrågor säger de.

Från och med 7 september så kan man nominera kandidater till jämställdhetspriset och det kan man göra bl a genom att skicka en motivering t ex på hemsidan Eskilstuna.se/jämställdhetspriset eller skicka ett brev till kommunledningskontoret.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *