Livsmedelskedjan Tempo har etablerat sig i Eskilstuna

Livsmedelskedjan Tempo har etablerat sig i Eskilstuna

Play

Tempo är en del av Axfoodkoncernen. Butikerna runt om i landet drivs av företagare som har ett samarbetsavtal med kedjan. Men det är ändå varje enskild butiksägare som ekonomiskt måste stå på egna ben.

I Sörmland finns sedan tidigare Tempobutiker i Malmköping och Sperreholm. Nu har alltså även Hällbybrunn fått en sådan butik…

Matbutiken i Hällby Centrum lever vidare! För en tid sedan flyttade Annelie Branting tillbaka till hembygden i Eskilstuna och öppnade då en Tempobutik.

En del lyssnare kommer kanske ihåg att i somras beslutade Coop att lägga ner flera butiker. Dålig lönsamhet uppgavs vara skälet till nerläggningarna. I Eskilstuna var det bl a Coppbutiken på Västermalm inne i Eskilstuna som drabbades. Den byggnaden står bara och gapar tom idag. Även Coppbutiken i Hällbybrunn lades ner, men till skillnad från byggnaden på Västermalm så är det stor aktivitet i Hällby Centrum. Här har nämligen den egna företagaren och butiksägaren Annelie Branting slagit upp portarna för en Tempobutik, och vi på Radio Eskilstuna begav oss dit.

(I inslaget hör vi Annelie Branting på Tempo Hällby, Else-Britt som är kund och programledare Tomas Widén)

Besök Tempos hemsida
Besök Tempo Hällby på Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *