Kostnaderna för kommunens socialtjänst astronomiska

Play

Kostnaderna för kommunens socialtjänst fortsätter att skena. Destruktivt drogmissbruk bland yngre vuxna är en av förklaringarna, enligt ansvariga politiker och tjänstemän.

Nu i veckan fick politikerna i arbetsmarknads- och familjenämnden i Eskilstuna årets andra delårsrapport på bordet. Och det var dyster läsning som visar på ett stort ekonomiskt underskott.

En stor del av underskottet beror på att kostnaderna för vård av barn och unga har överskridits med 30,6 miljoner kronor. Fortsätter utvecklingen så kommer socialtjänsten att ha ett minus på 50, 6 miljoner kronor när året är slut.

Nämndens ordförande, Marie Svensson (S), tror att det kan bli svårt att vända utvecklingen under den tid som återstår av det här året.

– Det ska mycket till. Och om utvecklingen fortsätter så klarar vi inte av det här med de ekonomiska resurser vi har. Då måste vi få mera pengar i nästa års budget, säger Marie Svensson.

(I inslaget hör vi Arbetsmarknads- & familjenämndens ordf. Marie Svensson (S), reporter Lars Jonsson samt programledare Tomas Widén)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *