Kommundirektör Pär Eriksson nominerad till Årets ledarutvecklare

Play

Kommundirektör Pär Eriksson har blivit nominerad som en av tre till Årets ledarutvecklare. Det är tidningen Chef, några fackliga organisationer, Stockholms stad och Försvaret som instiftat priset, de har i över tio år, ett antal kategorier där de över hela Sverige utsett personer, både i näringslivet och i kommuner.

Av den anledningen så är han gäst hos TV-Eskilstuna där han berättar att, uppenbarligen så är det några som tycker att han bidragit till någon form av utveckling i sitt arbete och det som sker i Eskilstuna.

Pär har varit chef i över tjugo år och i Eskilstuna är han inne på sitt fjärde år så han ser det som en lång ledargärning som premieras.

De andra som blivit nominerade är systembolagets VD och en person från försäkringsbolaget SPP samt undertecknad, så det är de tre som skall göra upp om titeln.

Han säger att det stora är att bli nominerad, om man sedan får priset så är det ju stort i sig, men det viktiga är att man uppmärksammas och att det förknippas som något positivt med Eskilstuna.

Pär är född och uppvuxen i Eskilstuna och har bott i staden större delen av sitt liv och staden har en plats i hans hjärta och han liksom många andra Eskilstunabor känner en stolthet över staden och över att få vara Kommundirektör just här.

Eskilstuna är en klassisk industristad som producerat i nästan fyrahundra år och nu pågår en stor omvandling, industriprodukter efterfrågas inte på samma sätt, det är mycket större internationell konkurrens. Att få vara med om den förändringen är spännande även om en del saker är tuffa och jobbiga och i det här ligger en stor utmaning, i och med att vi snart är uppe i 100 000 invånare så tar vi plats som storstad med svenska mått mätt.

Detta skapar både framtidshopp och möjligheter till investeringar och då även arbetstillfällen säger Kommundirektör Pär Eriksson.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Programledare: Tomas Widén
Reporter: Anna-Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *