Kajsa Bergqvist och Per Hansson föreläser för Unionen

Kajsa Bergqvist och Per Hansson föreläser för Unionen

Play

Tillförordnade regionchef Mälardalen Unionen Västerås, Maria Nicolic berättade att man vill ge medlemmarna mervärde i medlemskapet och få avkoppling genom att bl a låta medlemmarna lyssna på olika föreläsningar och i kväll är det Kajsa Bergqvist. Per Hansson, Unionens försäkringsinformatör var ju också där för att informera om tjänstepension och de frågor som rör sig där omkring. Runt trehundra personer var på plats för att bli inspirerade, informerade och underhållna.

På Aros Congress Center i Västerås, informerade Per Hansson, försäkringsinformatör för Unionen om den viktigaste förmånen förutom lönen och det handlade om tjänstepension. Vad man bör tänka på när man pratar om pension i Sverige och vad en tjänstepension är för någonting.

Generellt sätt tror folk att någon annan fixar allting och många orkar inte ta in all information som kommer hem i brevlådan.

Då blundar man istället och det är här som Per Hansson kommer in i bilden som informatör.

Unionen Mälardalen hade även bjudit in Kajsa Bergqvist, en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna att hålla föreläsning. Hon berättade om när hon 2004 slet av sin hälsena i Båstad och allt förändrades. De flesta trodde då att hennes karriär var över. Men Kajsa uppbådade all den envishet och vilja som en gång tagit henne till toppskiktet.

Det gjorde att hon istället för att ge upp, mobiliserade kraft att ta sig tillbaka och bli bäst i världen. Det gjorde hon mot alla odds och läkarrekommendationer.

Hon har efter idrottskarriären fortsatt med att sätta upp mål och det skall vara konkreta mål för att ha någonting att jobba mot för det gör henne motiverad. Hon gillar att staka ut vart hon är på väg.

Kajsa började med idrott när hon var sex år, då var det fotboll men hon idrottar fortfarande och nu är det tennis och går på gym. Det gör hon dels för att hålla sig i form men också för att få ut den härliga tävlingskänslan. Budskapet med föreläsningen är att få folk att våga tro på sig själv, våga sätta höga mål och göra de förändringar som krävs för att nå dit.

Skribent: Lars Jonsson
Foto:Thure Andersen
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *