Justitieministern vill ingripa tidigt för att stoppa kriminaliteten i Eskilstuna

Justitieministern vill ingripa tidigt för att stoppa kriminaliteten i Eskilstuna

Play

Fredagen den 23 November var Justitieminister Beatrice Ask var på besök i Eskilstuna. Hon var här för att se hur polismyndigheten i Södermanland arbetar och framförallt se hur man hanterar ungdomskriminaliteten och vilka insatser man tagit till för att komma till rätta med gäng-kriminaliteten i Eskilstunaområdet.

Södermanlandspolisens presstalesman Fredrik Wallén mötte upp och blev intervjuad av TV-Eskilstuna angående justitieministerns besök.

Han berättar om hur man tagit krafttag mot ungdomsbrottsligheten tillsammans med sociala myndigheter för att kunna mota Olle i grind och för att förhindra att ungdomarna hamnar i kriminalitet.

Beatrice Ask tyckte att besöket i Eskilstuna var givande och intressant och säger att man när det gäller ungdomsbrottsligheten så är det viktigt att ingripa tidigt och involverar socialtjänsten, föräldrar och andra så att man kan stävja ett eventuellt missbruk och det gäller även ungdomar under 15 år. Justitieministern säger att man arbetar med sociala insatsgrupper som finns på 12 orter runt om i landet. Det handlar om att polisen samarbetar med sociala myndigheter och att de försöker att få ungdomar som begått brott att räta upp sig och det har visat sig fungera så det skall man jobba vidare med.

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Programledare: Tomas Wíden
Reporter: Anna-Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *