Jonas Sjöstedt partiledaren för (V) talar inför internationella hyresgästdagen

Play

Jonas Sjöstedt partiledaren för (V), var i Eskilstuna 1 oktober på ABF-huset med anledning av att det var internationella hyresgästdagen.

TV-Eskilstuna var där för att ställa några frågor.

Jonas blev vald till partiordförande i januari, han är ursprungligen från Umeå. Han är väldigt intresserad av miljö och klimatfrågor samt av globala rättvisefrågor. Han tycker att vi skall sträva efter ett rättvisare samhälle för kvinnor och män och att man tar politiken och klimatet på allvar, han tror på jämlikhet.

Jonas Sjöstedt talar om privatiseringar i välfärden och säger att de (V) tror att det är ett stort misstag att privatisera så mycket som man gör. Eftersom att han anser att skola, omsorg mm inte skall drivas i vinstsyfte. Kvaliteten inte vinsten skall styra. Vänsterpartiet vill också driva frågan om trygga arbeten där man skall ha rätt till fast jobb istället för tillsvidarearbeten.

Jonas säger sig vara socialist och feminist och hans budskap för dagen är att vi är människor, inte maskiner och det handlar om arbetsmarknaden. Vi har idag fler och fler otrygga jobb där vi är utbytbara, arbetsgivare använder bemanningsföretag och underbetald arbetskraft från andra länder som inte har samma trygghet. (V) tror att människor mår bättre om man har trygga jobb och kan planera sin framtid. Medan moderaterna tror på marknaden så tror vänsterpartiet på gemensamma investeringar. Han har stora förhoppningar och tror att nästa val kommer att slå väl ut för deras del.

Skribent:Lars Jonsson
Foto: Bo Karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *