Jaari Puustinen – Moderaternas nya ledare i Eskilstuna

Jaari Puustinen – Moderaternas nya ledare i Eskilstuna

Play

Moderaterna i Eskilstuna har fått en ny ledare och det är Jari Puustinen som Onsdagen 24 oktober var gäst hos Radio Eskilstuna. Jari säger att det är en stor ära att ha fått förtroendet att bli vald till ordförande för Eskilstuna-moderaterna och att han är mycket glad däröver.

Han har alltid varit intresserad av politik i alla fall sedan han gick i klass 5 – 6 då han blev inspirerad Ronald Reagan när det gällde frågan kring ”kalla kriget” och han blev även intresserad av kärnkraftsdebatten som rasade på den tiden och under sin tid på gymnasiet gick han med i MUF och 2002 – 2003 så tog han upp politiken igen, denna gång mer på allvar.

Angående förnyelse så måste moderaterna bli mer aktiva, möta väljarna, bredda politiken och även lyfta fram “små” frågor på lokal nivå.

Han säger att något samarbete med socialdemokraterna har man inte däremot så har man en bra dialog.

Om sverigedemokraterna säger han att det är ett parti som blivit demokratiskt valda inom kommun och landsting, men han sympatiserar inte med deras politik.

När det gäller frågan om Fristadstorget så anser moderaterna att det inte är prioritet nr 1 utan att ombyggnationen skulle kunna skjutas på framtiden.

Man måste satsa på att få fram mer bostäder åt folk så att man kan få hit fler företag och på så sätt få fram mera jobb och att man skall satsa på skolan så att man får välutbildade elever som sedan kan komma in på arbetsmarknaden.

Jari är även intresserad av Fairtrade eller som man säger rättvisemärkt, han sitter med i styrgruppen för Fair trade city tillsammans med Jimmy Jansson och han tycker att kommunen har drivit ett bra arbete med rättvisemärkt, han värnar även om ekologiska frågor och säger att det är viktiga bitar. Han tycker också att man inom de närmaste fem åren skall skapa framtidstro och kunna känna att Eskilstuna är en bra stad att bo och bilda familj i säger Jari Puustinen.

(I inslaget hör vi Jaari Puustinen (M) samt programledarna Anna Maria Lindqvist Arrue & Tomas Widén)

Skribent: Lars Jonsson
Foto: Zahi Aziz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *