Intervjuer från Pride 2012

Intervjuer från Pride 2012

Play

Anna Maria Lindqvist Arrue från TV Eskilstuna gästade Pridefestivalen i Stockholm den gångna helgen för Radio Eskilstunas räkning och fick då ihop ett antal intervjuer.

Hon intervjuade bl.a Jean-Pierre Barda som var konferencier på Mr Gay Pride-tävlingen som inte är en utseendetävling utan baserar sig på andra saker också såsom utstrålning och olikheter.

Jacob Prim var en av de tävlande och han ställde upp för att få ut sitt budskap om HBTQ-mobbning.

Fritiof Ingelhammar, 19 år och från Göteborg var den av kandidaterna som kammade hem segern och blev som han säger själv : ”Årets bög” och ska representera Sverige i Mr Gay Europe, nästa år.

Mark Levengood var också där och blev intervjuad. Han berättar om sin första Pridefestival i Helsingfors för många år sen då det var 12 personer till skillnad mot 30-40 000 i dagens läge. Han tycker att Priden är en glad och kärleksfull tillställning.

Tasso Stafilidis, sponsoransvarig för Stockholm Pride tycker att Priden är viktig för alla de människor som inte vågar komma ut och för de som kommer från sådana länder där Pridefestivaler är förbjudna.

Sophie Uppvik som var en av deltagarna i Robinson på TV 1998 är en av deltagarna på Stockholm Pridefestival, hon är där för att träffa de människor som hon annars inte har tid att träffa och för att festa men betonar att den politiska vinklingen på det hela fortfarande är mycket aktuell. Hon avslutar med att säga att man inte ska vara rädd för människors kärlek.

Skribent: Lars Jonsson
Assistent: Thobias Torwid
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *