Inspirationsseminarium för Kvinnor i Sörmland

Inspirationsseminarium för Kvinnor i Sörmland

Play

Almi Företagspartner bjuder under våren in till inspirationsseminarium kvinnor i Sörmland och riktar sig då i första hand till kvinnor med invandrarbakgrund. De har på uppdrag av Näringsdepartementet dragit igång en satsning som sträcker sig över fyra år och går ut på att få fler kvinnor med invandrarbakgrund att starta och utveckla företag i Sverige.

Morin Habib som är “Kvinnoagent” är involverad i detta och ska kunna vara tillgänglig som inspiratör för alla och kunna medverka på evenemang.

Hon gästade under Onsdagen 11 april Radio Eskilstuna och berättade lite om detta.

Hon blev involverad i detta för att hon är en ung kvinna med utländsk bakgrund. Morin kom till Sverige som 15-åring och har studerat till civilingenjör och arbetar nu på ett stort tekniskt företag, men driver även eget företag vid sidan om. Hon har också jobbat en hel del med integrations- och samhällsfrågor, till stor del på ideell basis.

Satsningen sträcker sig från 2011 till 2014 och kommer att följas av en rad aktiviteter som anordnas av Almis regionala bolag. Det kommer bl a att anordnas ett inspirationsseminarium i varje region med information och inspiration om hur en kvinna ska gå tillväga om hon funderar på att starta eget företag. Uppdraget är en del av iK-satsningen där Almi och IFS utser goda förebilder i form av Kvinnoagenter och Nybyggarambassadörer.

Hon vill informera om, för att nå ut till kvinnor med invandrarbakgrund, att Torsdagen 19 april så är det Inspirationskväll på Munktell Science Park.

För mer info om Almi/IFS/Kvinnoagent:

http://www.almi.se/
http://www.almi.se/ifs-radgivning/
http://www.almi.se/ifs-radgivning/Investera-i-invandrarkvinnor/

Vi från Radio Eskilstuna har uppmärksammat detta och önskar lycka till.

Skribent. Lars Jonsson
Foto: Bo karp
Reporter: Anna Maria Lindqvist Arrue

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *